Nederlandse bezoek Turkije uitgesteld

Vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie en commissaris Johannes Hahn gaan zondag niet naar Turkije. Het bezoek is op verzoek van Turkije uitgesteld tot de drie dagen van nationale rouw voorbij zijn, zo meldde de Europese Commissie zondag.

Timmermans en Hahn zouden verder onderhandelen over het actieplan om Syrische en Iraakse vluchtelingen op te vangen en om te voorkomen dat die vluchtelingen illegaal doorreizen naar Europa.

De Turkse premier Ahmet Davutoglu kondigde in elk geval drie dagen van nationale rouw aan om de slachtoffers te gedenken van de bomaanslagen zaterdag in de hoofdstad Ankara. Daarbij kwamen 95 mensen om het leven en raakten zo’n 250 anderen gewond.

11-10-2015

Door: ANP/Demet TV

Lees ook: Nederland: afschuwelijke aanslag