Nieuwe consul-generaal: positie Turken versterken

De nieuwe Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz die per 1 oktober zijn ambtsgenoot Togan Oral vervangt wil tijdens zijn ambtstermijn met name de positie van de Turkse gemeenschap in Nederland versterken. Dat laat Ayyildiz vandaag tijdens zijn eerste persbijeenkomst weten.

De 41-jarige Ayyildiz die eerder diverse functies vervuld heeft in Rusland, Kazachstan en Oezbekistan noemt daarnaast de handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland erg goed.  “We hopen dat de handel tussen beide landen verder zal groeien. Daar zal ik mij voor inzetten,” liet Ayyildiz weten.

Tijdens de persconferentie van de Turkse consul-generaal die voornamelijk in het teken van kennismaking” stond, was er ook aandacht voor de komende verkiezingen. Turken in Nederland mogen dan ook naar de stembus. “Dat kan op drie locaties. In Rotterdam, Amsterdam en Deventer,” liet Ayyildiz weten. Wel moeten Turken die in Nederland hun stem willen uitbrengen bij de Turkse “burgerzaken” ingeschreven staan als “woonachtig in het buitenland”.

Wil je ook controleren of je juist ingeschreven staat? Dat kan hier.

14-10-2015

Door: Demet TV