Politie aan de deur na tweet over Oranje

Publicist Huub Bellemakers uit Nijmegen heeft dinsdagavond de politie op bezoek gekregen na een ironisch bedoeld berichtje op Twitter. Bellemakers, die bijdragen schrijft voor nieuws- en opiniewebsite The Post Online (TPO), had getweet: ,,Morgen protesteren in Zeist. Bivakmuts op. Wij burgers pikken dit niet meer. #kominverzet.”

In Zeist is het hoofdkwartier van de KNVB gevestigd. Bellemakers wilde op een grappige manier een verband leggen tussen het verlies van het Nederlands elftal tegen Tsjechië (2-3) en de onlusten bij de crisisopvang voor asielzoekers in Woerden van vorige week.

De politie dacht bij het lezen van de tweet ook direct aan ,,de toestanden van de afgelopen tijd, waaronder de bestorming in Woerden”, legde een woordvoerder woensdag uit. Maar het element Oranje was niet zo overgekomen. ,,Het bericht vroeg om nadere interpretatie. Die hebben we gekregen”, aldus de zegsman. Met de uitleg van Bellemakers was de kous af.

14-10-2015

Door: Demet TV / ANP