Zeker 250 aanhoudingen tijdens dance-event

Zeker 250 feestgangers zijn aangehouden tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), voornamelijk voor drugsbezit. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om mensen die meer dan een halve gram harddrugs of meer dan vijf pillen bij zich hadden. Het aantal aanhoudingen kan nog oplopen, omdat de cijfers van zondag op maandag nog niet bekend zijn.

Bezoekers die minder drugs bij zich hadden, moesten die bij het fouilleren overigens wel inleveren en kregen geen toegang meer tot het feest. Bij de Amsterdam ArenA was dit keer een zogenoemde strafrechtstraat, waar de zaken meteen konden worden afgedaan. Wat de resultaten hiervan zijn, kon het Openbaar Ministerie (OM) maandag nog niet zeggen.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het grootste conferentie- en clubfestival ter wereld. Sinds de eerste dag, afgelopen woensdag, tot en met zondag kwamen er zo’n 365.000 bezoekers op het evenement af.

Extra voorlichting

Nadat bij de vorige editie drie bezoekers zijn overleden aan de gevolgen van drugsgebruik, was er dit keer extra voorlichting over drank en drugs. Zo had Jellinek een speciale testlocatie geopend in de binnenstad, die extra lange openingstijden kende. Volgens een woordvoerster zijn hier geen foute drugs aangetroffen.

Het lijkt erop dat ook dit keer een bezoeker is overleden aan drugsgebruik. Vrijdagmiddag werd een 33-jarige vrouw uit Zwolle dood aangetroffen in een Amsterdamse woning. Ze was in de nacht ervoor op het dance-event en zou diverse soorten drugs hebben gebruikt. Momenteel wordt de exacte doodsoorzaak nog onderzocht.

19-10-2015

Door: ANP/Demet TV