Categories Nieuws Artikelen

‘Tanken aan de pomp blijft goedkoop’

Goed nieuws voor automobilisten. De prijzen aan de pomp blijven voorlopig laag of gaan zelfs verder omlaag. Dat zegt brandstofexpert Paul van Selms van het consumentencollectief UnitedConsumers.

Hij baseert zich op de wereldwijde overproductie van olie. ,,Dat gaat veel langer aanhouden dan menigeen had verwacht”. Voor een liter Euro95 moet nu gemiddeld 1,58 euro neergeteld worden. Voor diesel geldt een landelijke adviesprijs van 1,27 euro. Van Selms voorspelt dat de benzineprijs het komende jaar rond de 1,50 euro blijft schommelen. Een liter diesel wordt niet veel duurder dan 1,25 euro.

In oktober 2012 bereikte de benzineprijs nog het hoogste niveau ooit: 1,895 euro. Welke kant de prijzen na 2016 opgaan, is moeilijk te zeggen. Dat komt doordat de overheid de brandstofaccijns mogelijk extra gaat verhogen als de belastinginkomsten straks tegenvallen.

19-10-2015

Door: ANP/Demet TV