Agent uit Eindhoven aangehouden voor lekken

Een 45-jarige agent uit Eindhoven is aangehouden voor het schenden van zijn ambtsgeheim. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag gemeld.

Uit het onderzoek is geen verband gebleken met de zaak van de 28-jarige ‘politiemol’ die sinds september vastzit. In tegenstelling tot die zaak lijkt er door de 45-jarige agent niet te zijn gelekt uit lopende strafrechtelijke onderzoeken.

Welke informatie er wel is gelekt, is niet bekend. De politie heeft ook een 41-jarige en een 53-jarige man aangehouden. Zij worden verdacht van vuurwapenbezit en het uitlokken om te lekken.

De drie mannen zitten vast en hun woningen worden doorzocht. Ze mogen behalve met hun advocaat geen contact hebben met de buitenwereld. Het OM wil om het onderzoek niet te schaden verder niets over de zaak zeggen.

19-10-2015

Door: ANP/Demet TV