Afgelopen week 2200 asielaanvragen

Ongeveer 2200 asielzoekers hebben zich afgelopen week gemeld in Nederland. Een week eerder waren dat er nog 2500, meldde staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) maandag.

Volgens Dijkhoff blijft moeilijk te voorspellen hoe de ,,asielinstroom” zich gaat ontwikkelen. Aan de lichte daling van het aantal asielzoekers afgelopen week durft hij geen conclusies te verbinden. Het aantal asielverzoeken is nog steeds hoog, geeft hij aan. De wekelijkse instroom varieerde volgens cijfers van het ministerie de afgelopen weken tussen 2400 en 4200.

Er zijn nog steeds locaties voor noodopvang nodig. Asielzoekerscentra (azc´s) zitten vol en de doorstroom van mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning naar een gewone woning verloopt langzaam: per week verlaten ongeveer 500 van hen een azc.

20-10-2015

Door: ANP/Demet TV