‘Opleiding en baan voor 2000 chauffeurs’

De vraag naar vrachtwagenchauffeurs neemt toe. Op dit moment staan er honderden vacatures open en de verwachting is dat dit de komende jaren verder toeneemt. De branche biedt daarom 2000 mensen een opleiding met baangarantie aan.

Dat is een van de maatregelen uit het sectorplan 2016-2017 dat dinsdag bekend werd gemaakt. Werkgevers, vakbonden en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid slaan daarin de handen ineen om de werkgelegenheid te stimuleren.

,,De sector vergrijst en ontgroent”, meent Arthur van Dijk voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. ,,Een grote groep chauffeurs gaat binnen afzienbare tijd met pensioen en in heel Nederland zijn er steeds minder jongeren.” De wervingscampagne voor nieuwe chauffeurs begint eind dit jaar.

20-10-2015

Door: ANP/Demet TV