‘Shell snijdt dieper in uitgaven’

Shell gaat zijn uitgaven verder beperken. De Britse krant Telegraph voorspelde dit weekeinde dat het concern en zijn branchegenoten met nieuwe stappen de aanhoudende druk van lage olieprijzen op de inkomsten willen compenseren.

De olieprijs daalde van meer dan 110 dollar per vat in 2014 naar een dieptepunt van 43 dollar dit jaar. De winst van Shell op basis van geschatte actuele voorraadkosten, de maatstaf voor zowel het concern als de financiële markten, is naar verwachting ruimschoots gehalveerd. Over het derde kwartaal van 2014 bedroeg de winst 5,3 miljard dollar. De omzet is naar verwachting met 38 procent geslonken tot 67 miljard dollar.

Shell, dat donderdag zijn derdekwartaalcijfers presenteert, verlaagde zijn investeringsbudget in januari met 10 miljard dollar en in september stopte het concern met zijn boorcampagne in wateren ten noorden van Alaska.

25-10-2015

Door: ANP/Demet TV