Topdrukte bij stembureaus

Het is vanmiddag erg druk bij de stembureaus in Rotterdam, Amsterdam en Deventer. In Rotterdam zijn zelfs lange rijen ontstaan voor het stembureau. Duizenden mensen in heel Nederland zijn op de been om te gaan stemmen voor de Turkse parlementsverkiezingen. Omdat het vandaag de laatste dag is dat Nederlandse Turken kunnen stemmen, is het erg druk.

Ondanks de drukte valt het met de wachttijd “reuze mee” laten medewerkers van de stembureaus aan Demet TV weten. “Het is vandaag zondag dus een vrije dag. En het is de laatste dag van de verkiezingen. Vandaar deze drukte,” aldus een medewerker van het stembureau in Rotterdam tegen Demet TV.

Niet bevestigde bronnen melden dat tijdens de eerste vier dagen van de verkiezingen (woensdag t/m zaterdag)  rond de 80 duizend Nederlandse Turken naar de stembus zijn gegaan. Hoeveel mensen er tot zondagmiddag hebben gestemd is niet bekend, maar medewerkers van verschillende stembureaus houden rekening met 30 tot 40 duizend mensen die op zondag gaan stemmen.

Nederlandse Turken die nog niet hebben gestemd, kunnen afhankelijk van hun woonplaats tot vanavond 21 uur nog stemmen in Rotterdam, Amsterdam of Deventer.

25-10-2015

Door: Demet TV