Veel meer Turkse Nederlanders naar stembus

Zeker 110.000 Turkse Nederlanders (update: 114 duizend) hebben de voorbije dagen in Nederland hun stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in Turkije. Dat meldt een woordvoerder van de Turkse ambassade. Er waren in Nederland ongeveer 240 duizend stemgerechtigden. De opkomst voor de verkiezingen komt daarmee onder Turkse Nederlanders op 47 procent. Dat zijn er aanzienlijk meer dan de 76.500 mensen die vijf maanden geleden bij de vorige verkiezingen naar de stembus gingen. Omdat de coalitieonderhandelingen mislukten, zijn nu opnieuw verkiezingen.

De 240.000 stemgerechtigden in Nederland konden vanaf woensdag tot en met zondagavond hun stem uitbrengen in de RAI in Amsterdam, Ahoy in Rotterdam en sporthal De Scheg in Deventer. In Turkije zelf zijn de verkiezingen op 1 november.

UPDATE

Het aantal mensen dat heeft gestemd tijdens de Turkse parlementsverkiezingen is zelfs nog hoger. In totaal 114 duizend. In Rotterdam zijn 57 duizend stemmen uitgebracht. In Deventer 29 duizend en in Amsterdam 28 duizend. Dat laatste meldt de Turkse Anadolu Ajans.

25-10-2015

Door: ANP/Demet TV

Lees ook: Topdrukte bij stembureaus