VVD Alkmaar wil verklaring van vluchteling

Vluchtelingen die in Alkmaar worden opgevangen, moeten een verklaring van acht punten ondertekenen. In die verklaring staat onder meer dat zij beloven mannen en vrouwen gelijk te zullen behandelen, net als homoseksuelen, lesbiennes en transgenders. Ook mag er geen enkele vorm van agressie, geweld of bedreiging zijn. Daarvoor pleit de VVD in Alkmaar.

In de raadsvergadering van maandag was een van de thema’s het huisvesten van 600 vluchtelingen in een voormalig belastingkantoor in Alkmaar. De VVD gaf aan dat de grens wat hen betreft bij 300 ligt, en wil bovendien de verklaring voor de vluchteling invoeren.

,,Houden de vluchtelingen zich niet aan de belofte, dan zijn zij volgens de VVD Alkmaar niet meer welkom in de gemeente Alkmaar. Want onze gastvrijheid mag niet ten koste gaan van onze eigen inwoners”, stelt de VVD Alkmaar in een verklaring.

27-10-2015

Door: ANP / Demet TV