Premier Marokko: “Vrouw kost minder dan vriendinnetje”

Premier Abdelilah Benkirane ligt opnieuw onder vuur in Marokko. Hij verklaarde tijdens een meeting met Kamerleden van zijn partij dat een echtgenote hebben veel goedkoper was dan een vriendinnetje.

De uitspraken van Benkirane zijn puur politiek en zijn een directe aanval op Kamerleden van andere partijen. Hij suggereerde daarmee dat, in tegendeel tot andere Kamerleden, die van zijn partij blij waren met hun salaris. “Jullie verdienen 30.000 dirham per maand en zeggen steeds: Dank aan God voor al dat geld, we hebben nooit van zo’n hoog salaris gedroomd.”

Benkirane verklaarde ook dat Parlementariërs van zijn partij nooit alcohol dronken en dat de meesten blij waren met “een of twee echtgenotes”. “Een echtgenote probeert steeds haar man te helpen om geld te besparen, terwijl een vriendinnetje er alles aan doet om al het geld voor zichzelf uit te geven.”

27-10-2015