Efteling breidt uit met groot vakantiepark

Attractiepark de Efteling steekt 30 miljoen euro in de bouw van een nieuw vakantiepark. Op een terrein van 8 hectare komen vakantiewoningen met duizend bedden en voorzieningen. Naar verwachting kunnen de eerste gasten er in het voorjaar van 2017 terecht, liet de Efteling woensdag weten.

Het attractiepark wil buitenlandse bezoekers interesseren in een meerdaags verblijf. Omdat te bereiken wil het park zijn verblijfsmogelijkheden uitbreiden. Op dit moment telt de Efteling 450 bedden in het eigen hotel en 1550 in vakantiepark Bosrijk. Met het nieuw te bouwen park in het natuurgebied Loonsche Land komt het totale aantal bedden uit op 3000.

De Efteling wil doorgroeien naar een internationale bestemming met vijf miljoen bezoekers in 2020.

28-10-2015

Door: ANP