Moeder opgepakt om dode baby’s Heerhugowaard

De politie heeft woensdagochtend de moeder opgepakt van twee dood gevonden baby’s in Heerhugowaard. Volgens de politie komt het DNA van de 31-jarige vrouw uit Alkmaar overeen met dat van de baby’s die begin deze maand werden gevonden in een woning aan de Schelde in Heerhugowaard.

De moeder mag geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met haar advocaat. Dit om te voorkomen dat het onderzoek van buitenaf kan worden beïnvloed. Daarom doet de politie nu ook verder geen mededelingen over het onderzoek.

Een van de dode baby’s werd op 8 oktober op de Schelde dood in een tas op straat gevonden. De andere werd daarna tijdens onderzoek door de politie aangetroffen in een woning.

Verontwaardigd

De vondst was een schok voor de buurt. Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard ging na de vondsten de wijk in waar de lichaampjes werden gevonden. Hij reageerde zeer geschokt. ,,Het is een dreun, zeker ook voor de buurt”, zei hij.

Welzijnsorganisaties gingen de wijk in om de mensen op te vangen. Buurtbewoners kregen een brief van de gemeente. De bewoners maakten een Facebook-pagina aan om ervaringen te delen.

Bij welzijnsorganisatie MET in Heerhugowaard klopten mensen aan voor hulp. Medewerkster Martine Raams zei toen daarover: ,,Mensen zijn verontwaardigd dat het allemaal bij hen in de buurt gebeurt. Meestal gebeuren dit soort dingen ver weg, in Amsterdam of Rotterdam.” Ook kinderen en jongeren zochten steun.

28-10-2015

Door: ANP/Demet TV