VVD:Asscher te voorzichtig over extreme islam

De VVD valt PvdA-minister Lodewijk Asscher (Integratie) hard aan over diens opstelling tegenover het salafisme, een fundamentalistische stroming binnen de islam.

In een Kamerdebat over integratie zei VVD-Kamerlid Sjoerd Potters donderdag dat de inzet van Asscher veel te beperkt is en dat zijn toon te voorzichtig en te beschouwend is. Volgens Potters is het salafisme een grote bedreiging voor de Nederlandse samenleving en moet deze ,,ideologie” de pas worden afgesneden. Hij roept Asscher op met plannen te komen.

Vorige maand waarschuwde inlichtingendienst AIVD voor de toegenomen invloed van het salafisme in Nederland. De inlichtingendienst heeft zorgen over de ,,antidemocratische en onverdraagzame” boodschap van sommige salafisten.

29-10-2015

Door: ANP/Demet TV