Vrije huurprijs loopt verder op

De huurprijzen in de vrije sector zijn afgelopen kwartaal verder toegenomen. Er is al een tijdje sprake van een tekort aan betaalbare huurwoningen. Gemeenten pakken de problemen niet goed aan, klaagt een belangrijke partij in verhuurbranche.

,,Gemeenten verkopen liever grond voor de realisatie van koopwoningen dan voor huurwoningen”, zegt Pararius.nl, naar eigen zeggen de grootste website voor huurwoningen in Nederland. De site signaleert een ,,stagnatie aan de aanbodzijde”.

Volgens Pararius lagen de huurprijzen in juli, augustus en september gemiddeld 5,2 procent hoger dan in het derde kwartaal vorig jaar. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter per maand bedroeg 13,27 euro.

De bij Pararius aangesloten makelaars verhuurden bij elkaar 13.299 woningen via de website terwijl zij er ,,slechts” 10.194 nieuw te huur konden aanbieden.

Door: ANP/Demet TV