Catshuisgesprekken hervat

Onderhandelaars van de VVD, het CDA en de PVV hebben donderdagochtend de besprekingen in het Catshuis hervat. Iets voor 10.00 uur arriveerden Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders bij het Catshuis.

Het wordt een cruciale dag voor de gedoogconstructie nadat woensdag de onderhandelingen over extra bezuinigingen vroegtijdig werden afgebroken. Volgens een bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst zijn de gesprekken in een ‘moeilijke fase’ beland.

Wilders zou de onderhandelingen definitief hebben willen afbreken, maar kon overgehaald worden om er nog een nachtje over te slapen. Donderdag wordt gekeken of er nog genoeg politieke wil is om er samen uit te komen.

Rutte arriveerde samen met zijn secondant Stef Blok per fiets, Verhagen en Sybrand van Haersma Buma en Wilders en Fleur Agema werden donderdagochtend met de auto afgezet bij de ambtswoning van de minister-president.

29 maart 2012, 10:23 
© novum