Turken Nederland vieren 92-jarige oprichting republiek Turkije

Turkse Nederlanders hebben donderdag de 92-jarige oprichting van de Turkse republiek gevierd. Speciaal voor dit gelegenheid heeft de Turkse ambasadeur Sadik Arslan in Den Haag een receptie gegeven. Op de receptie zijn vooraanstaande Turken in Nederland uitgenodigd.

De receptie van de Turkse ambassadeur is echter overschaduwd door de ophef die is ontstaan over de brief van de Turkse AK-partij aan Turken in Nederland.  Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft de Turkse ambassadeur hierover op het matje geroepen.

Vandaag bleek dat verschillende partijen in de Tweede Kamer uitleg willen over de brief. Met name hoe de AK-partij aan de adresgegevens van  Turkse Nederlanders is gekomen is een grote vraag.

Ook op social media ontstond ophef over de brief. Hoewel sommige Turken boos zijn over de brief, bleek het overgrote meerderheid juist blij te zijn met de brief van Davutoglu.  

In een reactie aan Demet TV liet de Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz weten (video) dat de adresgegevens niet door de Turkse consulaten zijn overhandigd aan de AK-Partij. 

30-10-2015

Door: Demet TV

 Video door: Deniz TV