FIOD pakt vermoedelijke zwartspaarders

De FIOD heeft de afgelopen week elf vermoedelijke zwartspaarders opgepakt. Ze maakten gebruik van betaalkaarten van een buitenlandse rekening, maar gaven geen buitenlands vermogen op bij hun belastingaangiften.

De verdachten komen uit de omgeving Haarlem, Rotterdam en Eindhoven en uit Zoetermeer. De mannen en vrouwen van overwegend in de zestig en zeventig jaar oud worden verdacht van witwassen en belastingfraude. Er is beslag gelegd op bijna 90.000 euro contant geld, dat deels was verstopt in verborgen ruimte. Ook zijn onroerend goed, bankrekeningen en een Ferrari en een Aston Martin in beslag genomen.

Volgens het Openbaar Ministerie hebben alle verdachten met de buitenlandse betaalkaart tienduizenden euro’s contant opgenomen bij de pinautomaat. Ook deden ze forse aankopen met de betaalkaarten. Ze winkelden bijvoorbeeld voor 7000 euro bij een groot warenhuis.

30-10-2015

Door: ANP/Demet TV