Categories Nieuws Artikelen

Politieman vervolgd voor mishandeling

Een leidinggevende van de politie wordt vervolgd voor mishandeling van een man na de wedstrijd Feyenoord-Kuban Krasnodar in 2013. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt.

De politieman was leidinggevende van een groepje politiemensen die met de wapenstok klappen uitdeelden aan drie mannen, toen de zoon van een van hen in het gedrang dreigde te komen tussen politiepaarden. Zijn vader wilde naar hem toe en werd hardhandig verwijderd. Volgens het OM was dat waarschijnlijk een misverstand.

Dat geldt niet voor de man die onmiddellijk nadat de groep uit een busje was gekomen, werd geslagen. Deze man, een kennis van de vader, kreeg onmiddellijk van achteren een klap op de zijkant van zijn hoofd van de leidinggevende.

02-11-2015

Door: ANP