Nederland scoort hoog in welvaartsindex

Noorwegen is almachtig in de top van de jaarlijkse welvaartsindex van de Britse denktank The Legatum, dat het Scandinavische land voor de zevende keer op rij op één zet. Nederland staat op de achtste plaats in de lijst.

Ons land heeft die positie te danken aan het aanbod van onderwijsmogelijkheden, waarmee Nederland vierde staat. Ook de gezondheidszorg (5e), de sociale participatie (7e) en de economie (10e) dragen bij aan de hoge rangschikking.

Noorwegen wordt gevolgd door Zwitserland, Denemarken, Nieuw-Zeeland en Zweden. Noorwegen heeft door zijn olievoorraden een gul uitkeringssysteem en vroege pensioenen. De vijf landen scoren goed voor factoren als onderwijs, ondernemerschap en kansen, economie, gezondheidszorg en sociale participatie.

02-11-2015

Door: ANP/Demet TV