Wilders mag niet “de nieuwe Hitler” worden

Geert Wilders is een gevaar voor de Nederlandse samenleving en hij mag niet de nieuwe Hitler van onze tijd worden. Dat zegt Kamerlid Selçuk Öztürk van de politieke beweging DENK. Volgens Öztürk was Wilders eerst bezig met de “Antilliaanse- en Marokkaanse” Nederlanders. “Nu wil hij Turkse Nederlanders het land uitzetten,” laat Öztürk zojuist aan Demet TV weten.

Selçuk Öztürk doelt op het twitterbericht van Kamerlid Wilders van de PVV. Wilders liet op de uitslagenavond van de Turkse verkiezingen middels een tweet weten dat alle Turken die op de AK-partij hebben gestemd, het land uitmoeten.

Het twitterbericht van Wilders kwam n.a.v. een artikel op de website van Demet TV. In dat artikel stond dat bijna 70% van de Turkse Nederlanders op de AK-partij hadden gestemd. Wilders deelde dat artikel van Demet TV op twitter en zei in zijn twitterbericht: “Turken in NL die op partij dictator Erdogan hebben gestemd: vertrek naar Turkije en geniet van het islamofascisme”.

DENK Kamerlid Öztürk maakt zich zorgen dat Wilders op weg is “de nieuwe Hitler” van onze tijd te worden. Hij roept daarom alle Tweede Kamerleden en het Kabinet op om “afstand te nemen” van deze “radicale uitspraken” en Wilders “niet weg te laten komen” met het “verzieken” van onze samenleving. Öztürk: “Groepen Nederlanders worden op basis van etniciteit en religie weggezet en gecriminaliseerd, het is tijd om op te komen voor de meerderheid van de Nederlanders die klaar is met de haatzaaierij. De oproep tot deportatie van Turkse Nederlanders komt bovenop de uitspraken van “minder minder” Marokkanen en het Antillianenplan van de PVV.”

Selçuk Öztürk is ook van mening dat de uitspraken van Wilders schadelijk is voor de economie van Nederland. “Wilders kost banen! VNO-NCW heeft hier eerder al voor gewaarschuwd,” aldus Öztürk.

03-11-2015
Door: Demet TV