‘Meisje pleegt zelfmoord om bangalijst’


De 13-jarig Livia uit Pijnacker heeft zelfmoord gepleegd, omdat haar naam zou voorkomen op een zogenaamde bangalijst. 

De Banga lijst is een de nieuwste rage op scholen. Op deze lijsten staan de “sletten” van de school. Of deze “sletten” sletten zijn dat bepaalt degene die de lijst invult. In de vragenlijst staan vragen als: “Is deze Banga makkelijk te versieren?”

De Telegraaf meldt verder dat de  politie de zelfmoord heeft bevestigd, maar wil verder geen commentaar geven. Livia woensdagavond zwaargewond aangetroffen in een bos langs de Oude Klapwijseweg in Pijnacker. Zij is in kritieke toestand met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis, waar zij later aan haar verwondingen is overleden. Er zou een treurige sfeer hangen van het Stanislascollege, waar Livia op school zat volgens De vestigingsdirecteur. Maar de directeur zou volgens het AD niets weten van een bangalijst.