Zwaargewonden schietpartij A’dam niet aanspreekbaar

De twee mannen die maandag zwaargewond raakten bij een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost liggen nog in het ziekenhuis. De politie heeft ze nog niet kunnen horen, omdat ze niet aanspreekbaar zijn, meldt een politiewoordvoerder donderdag.

Een van de twee zwaargewonden is volgens lokale en regionale media de eigenaar van een café op het Bijlmerplein. De dader zou ruzie hebben gehad met een meisje in het café en zou daarbij een glas naar haar hebben gegooid. Vervolgens ging hij naar buiten. De eigenaar ging achter hem aan, waarna de dader zijn pistool pakte en hem in het hoofd schoot. De politiewoordvoerder wil dit verhaal donderdag bevestigen noch ontkennen.

De verdachte zou vervolgens gevlucht zijn in de richting van de Bijlmerdreef, achtervolgd door agenten. Daar kwam het tot een vuurgevecht tussen de verdachte en de politie. Ook op de Kneppelweg schoten agenten en de verdachte op elkaar. Daarbij werd de verdachte neergeschoten. Bij het incident raakte ook een agent lichtgewond.

Zondagavond kwam bij een schietpartij bij het Vreelandplein in Amsterdam-Zuidoost een 38-jarige man om het leven. Die schutter is nog voortvluchtig. Volgens de politie is vooralsnog uit niets gebleken dat de twee schietincidenten verband met elkaar houden.

29 maart 2012, 14:17 
©novum