Sterke daling criminaliteit in Marokko

Sinds het begin van dit jaar laten de criminaliteitscijfers in Marokko een sterke daling zien. Die is met maar liefst 9 procent gedaald. Met name seksuele misdrijven zijn het sterkst afgenomen, liet onderminister Charki Draiss weten.

Het aantal misdaden tussen januari en september van dit jaar waren 192 duizend. In de zelfde periode in 2014 waren dat er nog 211 duizend. Dat staat gelijk aan een daling van 9 procent.

Met name het aantal gevallen van seksuele geweld en seksuele delicten is sterk gedaald. Het aantal aanrandingen of pogingen daartoe is zelfs met 16,5 procent gedaald. Daarnaast heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Marokko grote inspanning geleverd in de strijd met mensenhandel. “Dat is gebeurd dankzij de inzet van meer dan 13.000 politiemensen,” aldus onderminister Draiss.

05-11-2015

Door: Demet TV