Kudde van 65 schapen gestolen in Groningen

In Meedhuizen (gemeente Delfzijl) is een kudde van 65 schapen gestolen uit een weiland. Dit heeft de Groningse politie bevestigd na berichtgeving van RTV Noord donderdag. Volgens de zegsman komt het niet zo vaak voor dat een hele kudde wordt ontvreemd. Hij weet zich een geval vorig jaar te herinneren. Toen ging het om zo’n vijftig dieren.

Schapenhandelaar Jan Westerhof ontdekte de diefstal donderdag toen hij terugkwam van een crematie, zo vertelde hij tegen RTV Noord. Hij weet niet precies wanneer de lammetjes zijn gestolen: ,,Ik ga regelmatig bij mijn dieren langs, maar je kunt ze niet de hele tijd in de gaten houden. Zeker niet met die dichte mist van de afgelopen tijd.”

Volgens de politiewoordvoerder heeft de eigenaar aangegeven dat de kudde is gestolen in de periode van 28 oktober tot en met 3 november.

05-11-2015

Door: ANP/Demet TV