Extra maatregelen rond duel Ajax – Fenerbahçe

De gemeente Amsterdam heeft extra maatregelen genomen rond de wedstrijd tussen Ajax en Fenerbahçe donderdagavond in de ArenA. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft een aantal straten rond het stadion aangewezen als ‘veiligheidsrisicogebied’, waarin de politie mensen preventief kan fouilleren.

Rondom de wedstrijd bestaat een verhoogde kans op confrontaties tussen supportersgroepen die mogelijk in het bezit zijn van wapens, verklaart de gemeente op haar website. ,,Er wordt gevreesd voor ernstige verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens.”

Op Facebook zijn volgens de gemeente ,,opruiende en uitdagende berichten” geplaatst die het gebruik van wapens zouden kunnen aanmoedigen. Het is niet uit te sluiten dat de harde kern van de supporters van Ajax de confrontatie opzoekt, stelt de gemeente. De verwachting is dat veel Amsterdamse Turken naar het duel in de ArenA komen, die aanhangers zijn van Fenerbahçe.

Beledigende teksten

Een clubhuis van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe in Amsterdam Nieuw-West is besmeurd met beledigende teksten, meldt de Amsterdamse zender AT5. Op het raam van het huisje is onder meer de tekst ‘Ajax Joden Fener doden’ geschreven. Een muur is beklad met ‘Vak 410’. De politie is een onderzoek begonnen naar de bekladding van het clubhuis aan de Doctor H. Colijnstraat.

De wedstrijd tussen Ajax en Fenerbahçe in de ArenA begint om 19.00 uur. In de nabijgelegen Ziggo Dome en Heineken Music Hall vinden ook nog concerten plaats, waardoor er extra verkeersdrukte wordt verwacht.

De wedstrijd Ajax en Fenerbahçe is vanavond vanaf 19:00 te zien op RTL 7.

05-11-2015

Door: ANP/ Demet TV