‘Henriquez is gigantisch mishandeld’

De Arubaan Mitch Henriquez, die in juni overleed bij zijn aanhouding, liep tijdens de hardhandige arrestatie onder meer een gebroken strottenhoofd op. Dat zei advocaat Gerald Roethof donderdagavond in het televisieprogramma Pauw. ,,Hij is gigantisch mishandeld. Als je het leest: je schrikt ervan”, zei de advocaat van de nabestaanden.

Roethof heeft inzage gehad in het onderzoeksrapport van de Rijksrecherche. Daaruit blijkt volgens de jurist onder meer dat Henriquez overal bloeduitstortingen had. ,,Bloeduitstorting bij de slaap. Bloeduitstorting bij de neus. Zelfs bij het geslachtsdeel van meneer een bloeduitstorting. Overal”, somde hij op.

Henriquez stierf hoogstwaarschijnlijk door zuurstofgebrek veroorzaakt door hardhandig optreden van agenten die hem arresteerden. Dat gebeurde bij een muziekfestival in het Zuiderpark in Den Haag.

06-11-2015

Door: ANP/Demet TV