Categories Nieuws Artikelen

Turkije klaar voor G20-top in Antalya

Vicevoorzitter Mevlut Cavusoglu van de regerende AK-partij zegt dat Turkije helemaal klaar is voor de G20-top. De groep van de twintig grootste economieën in de wereld vergaderen onder voorzitterschap van Turkije op 15 en 16 november in Antalya.

Cavusoglu laat weten dat alle voorzieningen zijn getroffen om de vergadering in goede banen te leiden. Tijdens de G20-top wordt onder meer gesproken over de investeringen, economische groei in de wereld en het beter betrekken van middelen- en kleinbedrijf bij de wereldhandel.

Volgens Cavusoglu worden de laatste jaren steeds meer belangrijke vergaderingen en evenementen in Turkije georganiseerd.

Ook Nederland neemt deel aan de G20-top. Uitgerekend op uitnodiging van G20-voorzitter Turkije mocht Nederland voor het eerst sinds 2011 dit jaar weer een minister aanleveren voor de G20-top. Waarschijnlijk schuift minister Ploumen namens Nederland volgende week ook aan bij de jaarlijkse vergadering van ministers van Handel van de G20.

06-11-2015

Door: Demet TV