Politie waarschuwt voor ‘niet-babbeltruc’

De politie van Breda waarschuwt voor een ‘omgekeerde babbeltruc’: een zwijgende dief die zijn slag slaat door juist niets te zeggen. Hij komt winkels binnen en doet alsof hij niet kan praten. Verkopers gaan dan op zoek naar pen en papier en zijn daardoor afgeleid. De zwijgende dief grist ondertussen spullen weg van op of achter de toonbank en loopt dan snel weg. Zo wist hij onder meer een telefoon te bemachtigen.

Er zijn de afgelopen weken diverse aangiftes binnengekomen over de man die doet alsof hij niet kan praten, aldus de politie zaterdag. Die roept winkeliers op geen spullen ,,voor het grijpen” te laten liggen. De gezochte man is zo’n 30 jaar oud, heeft een smal gezicht, kort zwart haar en een licht getinte huid.

07-11-2015

Door: ANP/Demet TV