Corendon schrapt voorlopig reizen naar Egypte

Reisorganisatie Corendon schrapt per direct alle Nederlandse vluchten naar Egypte. Tot en met 18 december wordt er niet op die bestemming gevlogen. Corendon vliegt twee keer per week naar Egypte, naar Hurghada en Marsa Alam. De eerstvolgende vlucht zou zaterdag vertrekken.

,,Mensen die bij ons hebben geboekt, krijgen een alternatieve bestemming aangeboden of kunnen kosteloos annuleren”, aldus een woordvoerder.

De reisorganisaties TUI en Neckermann Reizen lieten eerder al weten voorlopig geen nieuwe gasten naar Sharm al-Sheikh te brengen. Aanleiding is het nieuwe reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Dat raadt aan uit voorzorg geen gebruik te maken van het vliegveld Sharm al-Sheikh.

Vorige zaterdag stortte in de Sinaï een Russische Airbus neer, mogelijk door een aanslag. Deze vlucht was vertrokken vanuit Sharm al-Sheikh met meer dan tweehonderd mensen aan boord, vooral vakantievierders. Niemand overleefde de crash.

06-11-2015