Eerste reizigers terug uit Egypte

Reisorganisatie Corendon is zaterdag begonnen met het ophalen van reizigers uit de Egyptische badplaatsen Hurghada en Marsa Alam aan de Rode Zee. Het eerste vliegtuig is zaterdagavond geland, in de nacht van zaterdag op zondag landt er nog een. In totaal gaat het om zo’n 350 reizigers.

Een woordvoerster benadrukt dat het gaat om reguliere vluchten. Woensdag vliegen nog eens 150 Corendonklanten terug uit Egypte, en dan zijn alle klanten van de reisorganisatie weer terug. Corendon heeft alle verdere reizen naar Hurghada en Marsa Alam geschrapt tot medio december.

De terugkerende reizigers hebben hun koffers in Egypte moeten laten staan. Ze mochten wel meer handbagage meenemen dan normaal. Hoe en wanneer de koffers terugkomen naar Nederland, is nog niet duidelijk.

Ook reizigers die met Thomas Cook (Neckermann) in Hurghada en Marsa Alam zaten, komen zaterdagavond terug. Het gaat ook hier om reguliere vluchten. Deze passagiers hebben hun koffers wel mee terug mogen nemen, omdat KLM (moederbedrijf van Transavia) eigen veiligheidsmensen had meegestuurd voor een grondige extra check van de ruimbagage.

07-11-2015 Door: ANP/Demet TV