Arrestaties rond Pegida-demonstratie

De politie heeft zondagmiddag in Utrecht arrestaties verricht rond de demonstratie van de anti-islamitische beweging Pegida. Rond 14.00 uur werden zeven mensen aangehouden, onder meer wegens het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Volgens de politie zijn aanhoudingen zowel onder voor- als tegenstanders van de demonstratie gedaan.

Eerder was er al opschudding omdat de Pegida-demonstranten naar het Hogelandsepark wilden gaan lopen. De politie sommeerde de groep echter in de bus te stappen. Burgemeester Jan van Zanen verbood eerder deze week een demonstratie in het centrum van de stad en wees het park aan als demonstratielocatie.

In het park verzamelden zich zondagmiddag naar schatting honderd Pegida-aanhangers. Zij droegen spandoeken met zich mee met opschriften als ‘Islamisering is EU-thanasie’, ‘Koran is vergif’ en ‘Geweldloos en verenigd tegen geloofs- en andere oorlogen op Europees grondgebied’.

08-11-2015 Door: ANP / Demet TV