Turkse moskeeën doneren € 44.000 aan VluchtelingenWerk

De Islamitische Stichting Nederland (Diyanet) heeft € 44.000 gedoneerd aan VluchtelingenWerk Nederland. Dat laat de organisatie op haar website weten. Voor de actie is in 144 Turkse moskeeën de afgelopen tijd geld ingezameld. De cheque ter waarde van 44 duizend euro is door de bestuursleden Deniz Ozkanli en Cengiz Korkmaz overhadigd aan directeur Dorine Manson van VluchtelingenWerk Nederland.

Directeur Manson van VluchtelingenWerk Nederland zegt blij te zijn met de steun van de Turkse moskeeën. Islamitische Stichting Nederland vindt hun actie niet meer dan logisch. “De steun van de Turkse gemeenschap aan vluchtelingen zal de komende tijd alleen maar toenemen,” aldus de voorzitters van Islamitische Stichting Nederland.

De actie voor de vluchtelingen in Nederland is een gevolg van een samenwerkingsovereenkomst die de Islamitische Stichting Nederland heeft getekend met VluchtelingenWerk Nederland. De Islamitische Stichting Nederland is daarnaast ook een samenwerking aangegaan Sanquin (zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland) en antidiscriminatiebureus.

Islamitiche Stichting Nederland doneerde eerder ook aan voedselbanken. Zie hier video:

http://demet.nl/watch.php?vid=b6fed55d0

08-11-2015 Door: Demet TV