Erdoğan: Nieuwe luchthaven is onze grootste investering ooit

De derde luchthaven die in Istanbul gebouwd wordt is een van de grootste investeringen in de luchtvaartsector. En de luchthaven zal wereldwijd een belangrijke knooppunt worden voor al het luchtverkeer. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vandaag.

Vandaag is in Istanbul de financieringsovereenkomst voor de nieuwe luchthaven getekend. Voor de megaluchthaven is in totaal 10 miljard euro geïnvesteerd. De luchthaven zal in 2018 klaar zijn voor eerste gebruik.

Grootste ter wereld

De nieuwe luchthaven wordt de grootste luchthaven ter wereld. “Het zal een voorbeeldluchthaven worden wat betreft milieuvriendelijkheid en zal zijn eigen energie opwekken,” aldus de Turkse president. “En wanneer de luchthaven in gebruik wordt genomen, zal het ’s werelds grootste luchthaven zijn wat betreft de passagierscapaciteit.”

Nederlandse Schiphol

In Nederland vreest Schiphol de megaluchthaven in Istanbul. Schiphol is bang dat door de nieuwe luchthaven in Istanbul, Nederland zijn “knooppuntfunctie” in de luchtvaartsector zal verliezen. Dat blijkt uit een filmpje van Nieuwsuur. Zie hieronder.

11-11-2015 Door: Demet TV

Beelden Nieuwsuur

 

 

Promotiefilm nieuwe luchthaven