Draghi: duidelijke risico’s economie eurozone

De Europese economie is niet immuun voor de groeivertraging elders in de wereld. De neerwaartse risico’s voor het nog altijd gematigde herstel in de eurolanden zijn ,,duidelijk zichtbaar”. Dat zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag in het Europees Parlement.

De prijsontwikkeling in het eurogebied is bovendien teruggezakt, vooral onder invloed van de lagere olieprijzen. Waar de inflatie eerder dit jaar leek aan te trekken, mede dankzij het stimulerende beleid van de ECB, zijn die signalen volgens Draghi ,,ietwat afgezwakt”.

De ECB zal bij zijn volgende beleidsvergadering in december beoordelen of de huidige stimuleringsmaatregelen voldoende zijn om de inflatie op de middellange termijn op te drijven naar het beoogde peil van net geen 2 procent. De centrale bank meldde eerder al dat dit doel later wordt bereikt dan eerder gedacht.

12-11-2015 Foto | Door: ANP / Demet TV