CPB: belastingvoorstel kost 35.000 banen

Een nieuw belastingvoorstel van SGP, ChristenUnie, CDA en SP kost 35.000 banen. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB). Volgens de vier indieners klopt de manier niet waarop het CPB de gevolgen van hun voorstel voor de werkgelegenheid berekent.

De drie christelijke partijen en de SP willen dat gezinnen waar slechts één ouder een inkomen verdient er per jaar 520 euro bijkrijgen. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei woensdag al dat het plan waarschijnlijk te veel banen kost. Ook VVD en PvdA waarschuwden daarvoor.

Daarmee blijft het onzeker of het Belastingplan van Wiebes het volgende maand gaat halen in de Eerste Kamer. Onzeker blijft ook of de lastenverlichting van 5 miljard euro voor burgers en bedrijven volgend jaar kan doorgaan.

12-11-2015 Foto | Door: ANP / Demet TV