Elke maand 1 miljoen toeristen naar Istanbul

Per maand bezoeken ongeveer 1 miljoen toeristen de Turkse stad Istanbul. In de afgelopen 10 maanden, hebben maar liefst 10,7 miljoen toeristen de stad bezocht. Dat meldt de Turkse staatspersbureau Anadolu Ajans.

Het aantal toeristen die de Turkse stad bezoeken is ten opzichte van een jaar eerder met maar liefst 6 procent gestegen. De stad wordt het meest bezocht door Duitse toeristen. Ongeveer 10 procent van de 10,7 miljoen bezoekers kwam uit Duitsland.

Ook Nederlanders bezoeken de stad graag. Maar liefst 256 duizend mensen uit Nederland gingen in de afgelopen 10 maanden naar Istanbul. Samen met China staat Nederland op de tiende plek van het aantal mensen die Istanbul het meest bezoekt.

Dit is de volledige lijst. 

Duitsland 10,4 % – Iran 5,9 % – Amerika 4,7 % –  Engeland 4,3 % – Rusland 4 % – Frankrijk en Irak 3,8 % –  Saoedi Arabië 3,5 % – Italië 2,8 % – Syrië 2,6 %  –  Nederland en China 2,4 %  – Oekraïne en Libië 2,1 %  – Azerbeidzjan 1,8 % 

12-11-2015 Door: Demet TV