Buitenlandse auto niet uitlenen in Turkije

Met een nieuwe wetswijziging mogen Turken die in het buitenland wonen, hun buitenlandse auto naar Turkije brengen en deze gedurende 2 jaar in Turkije gebruiken. Echter de nieuwe wet brengt ook problemen met zich mee. Omdat luxe auto’s in Turkije veel duurder zijn dan in Europa, proberen Turken hun buitenlandse auto in Turkije te verkopen of lenen deze gedurende langere tijd uit aan familie en vrienden. En dat mag niet zegt Cenap Asci, de Turkse Minister van Handel.

Volgens Asci is de nieuwe wet bedoeld voor mensen die gedurende langere tijd hun buitenlandse auto in Turkije willen gebruiken. “Dit betekent niet dat de auto hier verkocht mag worden,” aldus de minister.

Ook mogen mensen hun auto niet uitlenen aan familie en vrienden. Mensen die betrapt worden kunnen rekenen op een forse boete, aldus de minister.

12-11-2015 Door: Demet TV