Oproep Erdogan aan Europa

Alle vormen van terreur zijn slecht. Het kan niet zo zijn dat terreur tegen ons goed is en terreur tegen jullie slecht. Deze gedachte moeten we achterwege laten. Dat zegt de Turkse president Erdogan in zijn toespraak over de terreuraanslag in Parijs. Daarbij kwamen zeker 127 mensen om het leven.

Turkije en veel Turken in Europa zijn van mening dat Europa de PKK-terreur in Turkije steunt door te doen alsof de plegers onderdrukte Koerden zijn die in Turkije in opstand komen. Zo wordt in Nederlandse media over de terreurgroep PKK gesproken alsof het een arbeiderspartij is. Sterker nog tijdens de aanslagen in Ankara een maand geleden wist de NOS zelfs te melden dat “misschien wel de regering” achter de aanslagen zit.

Dit terwijl de terreurorganisatie PKK, in Turkije al 40 duizend doden op zijn naam heeft staan. Turken in Nederland trokken hierover al eerder aan de bel tijdens demonstraties (video Demet TV) tegen de PKK.

Veel Turken in Nederland willen dat Europa ook de aanslagen van de PKK in Turkije afkeurt. Het liefst met die zelfde sterke bewoordingen die Europese leiders gebruiken nu bij de terreuraanslagen in Parijs.

14-11-2015   Demet TV