Moskeeën en synagogen demonstreren in A’dam

Moskeeën en synagogen houden zondag gezamenlijk een demonstratie in Amsterdam naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Dat zei burgemeester Eberhard van der Laan zaterdagavond in een extra uitzending van Pauw. Ze zullen samen door de Pijp lopen. Het is nog niet duidelijk hoe laat de betoging begint.

Van der Laan keek verder nog even vooruit op de intocht van Sinterklaas, die zondag in de hoofdstad arriveert. ,,Normaal zijn hier 300.000 tot 400.000 mensen bij. Ik zou het verschrikkelijk vinden als mensen bang worden en er morgen maar 100.000 mensen staan”, aldus de burgemeester. Hij zei te hopen dat ondanks de gebeurtenissen in Parijs er toch 400.000 mensen de goedheiligman verwelkomen. ,,Als teken van ‘we laten ons niet kisten’.”

14-11-2015  Door: ANP / Demet TV