Recordaantal buitenlandse studenten Nederland

Nederland is in trek bij buitenlandse studenten. Nooit eerder studeerden zoveel buitenlanders in ons land blijkt uit cijfers van EP-Nuffic, het expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlands onderwijs. Dit jaar volgen bijna 90.000 mensen uit het buitenland een studie in Nederland, van hen komen 23.000 van buiten Europa.

Volgens een EP-Nuffic-woordvoerder, die berichtgeving over de recordcijfers in De Telegraaf bevestigde, is ons land vooral in trek omdat er ten opzichte van andere niet Engelstalige landen veel college’s in die taal worden gegeven. Bovendien vinden buitenlandse studenten het makkelijk dat Nederlanders goed Engels spreken, zijn ze te spreken over de open economie en het niveau van de universiteiten. Nederlandse leersinstellingen staan hoog in de rankings, dat is iets waar buitenlandse studenten naar kijken, aldus de zegsman.

16-11-2015 Door: ANP / Demet TV