VID: files door controles aan Franse grens

Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs die deze week naar Frankrijk reizen, moeten rekening houden met vertraging. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) dreigen er door grenscontroles lange files te ontstaan.

De Franse autoriteiten verscherpten de controles na de bloedige aanslagen in Parijs. Weggebruikers die dit weekend de grens wilden oversteken, moesten daardoor rekening houden met wachttijden. Vooral op de snelweg tussen Lille en Gent moesten automobilisten zondag vaak geduld hebben.

,,Automobilisten moesten bij Rekkem soms drie kwartier geduld hebben voordat ze de zwaarbewapende agenten aan de grens konden passeren”, aldus de VID. Ook op andere plekken wordt voorlopig nog streng gecontroleerd. ,,Dat is slecht nieuws voor de nieuwe werkweek, omdat de grensovergangen dan weer intensiever worden gebruikt.”

16-11-2015 Foto | Door: ANP / Demet TV