Categories Nieuws Artikelen

“We moeten ons afzetten tegen salafisten en Wilders”

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen vindt dat mensen net zo hard moeten strijden tegen radicale moslims als tegen Geert Wilders van de PVV. Dat zei Van Aartsen tijdens een door de Volkskrant georganiseerd debat met burgemeesters van grote steden.

“We moeten ons afzetten tegen salafisten en tegen Wilders en dit moeten we op een radicale manier doen,” aldus de Haagse burgemeester. “We moeten het radicale midden zoeken. Alle moskeeën in Den Haag hebben gezegd: ‘Pray for Paris.’ Dit moeten we allemaal doen. Ik ben bang dat als we dat niet doen, dat we naar twee radicale uiteinden sukkelen.”

Eerder kwam de Haagse burgemeester ook op voor de moslims in zijn stad door te zeggen dat hij “zij aan zij” stond met moslimorganisaties in de stad. Volgens hem is Europa “juist nu onmisbaar” en moeten we “de handen ineen slaan en niet cynisch doen over Europa. Europa is onmisbaar, wat valse profeten ons daar ook over zeggen,” aldus de burgemeester.  

16-11-2015 | Demet TV