Turkse organisaties spreken afschuw uit over aanslagen

Verschillende Turkse organisaties in Nederland laten middels persberichten hun afschuw over de aanslagen in Parijs blijken. Dat blijkt uit de vele persberichten die ons in korte tijd bereikten. Alle organisaties spreken van een “aanslag op de menselijkheid”. De organisaties zijn van mening dat ook Turkse organisaties in Nederland hun stem moeten laten horen tegen terreur.

Milli Görüş:

Milli Gorus Nederland laat in haar persbericht weten dat de aanslagen in Parijs, ook een aanslag zijn op onze samenleving in Nederland. “Terreur en aanslagen hebben het doel onze samenleving te verdelen en angst te zaaien. Angst is het wapen van terroristen en niet die van ons. Als samenleving moeten wij ervoor waken om niet het wapen van terroristen te gebruiken en ons door angst te laten leiden. Nu meer dan ooit is het belangrijk om een steentje bij te dragen om vrede en angst te bestrijden met dialoog en tolerantie.”

 

Inspraak Orgaan Turken:

Het Inspraak Orgaan Turken laat weten de aanslagen in Parijs te veroordelen. Het Inspraak Orgaan Turken zegt, niet alleen de gebeurtenissen in Parijs te veroordelen, maar ook de terreuraanslagen in Beiroet, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. “Wij uiten ons medeleven met de nabestaanden en veroordelen deze aanslagen op de meest scherpe wijze. Wij delen de diepe pijn van Frankrijk en het Libanese volk, en wensen de gewonden een spoedig herstel. Het menselijk leven zelf was het doelwit van deze brute terroristische aanslag, die niet anders kan worden gezien als een misdaad tegen de menselijkheid.”  

 

 

Islamitische Stichting Nederland (Diyanet)

De Islamitische Stichting Nederland laat weten dat de aanslagen in Parijs niet tegen een volk gericht zijn, maar tegen iedereen die de vrijheid als een gemeenschappelijke waarde accepteert.

 

Islamitische Universiteit Nederland:

De rector van de Islamitische Universiteit Nederland (Ahmet Akgunduz) veroordeelt de aanslagen in Parijs ook. “De islam is een geloof die staat voor tolerantie en ziet aanvallen op onschuldige mensen als een grote zonde. Moslims kunnen geen terroristen zijn en terroristen kunnen geen echte moslims zijn,” aldus de rector van de universiteit. 

 

Ondernemersvereniging Hotiad:

De Turkse ondernemersvereniging Hotiad zegt de aanslagen in Parijs “te veroordelen, zonder mitsen en maren”. “Het is tijd dat iedereen zich uitspreekt tegen de terreur die zich heeft afgespeeld in Ankara, Beiroet en Parijs.”

 

Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB):

De Turkse Arbeidersvereniging laat weten “met afschuw, verdriet, angst en woede” de gebeurtenissen in Parijs te hebben gevolgd. “Wij zijn allen opnieuw geconfronteerd met de dreiging van terreur die geen enkele ideologie, religie of welk doel dan ook dient. bWij zijn gevangen genomen door de fanatieke, achterlijke, walgelijke schepsels die geen besef hebben van het leven en dat ze door geweld niets kunnen en zullen bereiken.” 

16-11-2015 Demet TV