Man maakt foto van jongens, want ze spelen “terroristje”

Op het internet circuleert een video van een man die een foto van spelende jongens heeft gemaakt. De man zou de foto hebben gemaakt omdat de jongens  “Allahu Akbar” hebben geroepen. Volgens de man zijn de jongens “terroristje” aan het spelen.

Het voorval zou zich in Amsterdam Osdorp hebben voorgedaan. Bij de video wordt deze uitleg gegeven:

“Een dag na de aanslagen in Parijs – op micro niveau in Amsterdam Osdorp. Na een stukje hardlopen komen we (Khalid en ik) een groep Marokkaanse jongetjes tegen (in leeftijdscategorie 8 – 12) Voetballend, verstoppertje spelend – niets aan de hand. Deze meneer met hond, loopt langs deze groep, staat stil, pakt zijn telefoon en maakt een foto! Waarop de groep naar hem toe loopt en vraagt waarom hij een foto van ze maakt? ‘OMDAT JULLIE TERRORISTJE SPELEN’ was zijn antwoord. Jongetjes in shock, wij in shock. Dit is wat er dus kan gebeuren als mensen hun angsten projecteren op de jonge opkomende generatie moslims in NL. Fout en gevaarlijk! Deze meneer kreeg even koekje van eigen deeg toen ik (na-hijgend van het rennen) opname begon te maken van het gesprek met hem en de jochies uit de buurt. Dus ‘Allah ou Akbar’ staat tegenwoordig synoniem voor ‘gevaarlijk’ en ’terrorisme’. Ik hoop dat deze jongens positief blijven en zich niet laten wijsmaken dat ze fout of gevaarlijk zijn en sterk opgroeien. En ik hoop dat deze meneer wijzer mag worden en het voortaan laat om foto’s te maken van onschuldige (Marokkaanse) jongetjes op een plein”

16-11-2015  Door: Demet TV