‘Japanisering groter risico dan islamisering’

De ‘Japanisering’ van de Europese economie is een groter risico voor ons continent dan de islamisering. D66-Senator Alexander Rinnooy Kan zei dat dinsdag in het debat in de Eerste Kamer over de miljoenennota en het Belastingplan van het kabinet.

Met de Japanisering van Europa doelt Rinnooy Kan op een gevreesde langdurige stagnatie van de economische groei in Europa, zoals Japan die ook heeft doorgemaakt. Die stagnatie wordt versterkt door het uitblijven van investeringen vanuit het bedrijfsleven.

Rinnooy Kan stelde minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in het debat een aantal vragen over de Japanisering. Hij wil weten waar de beste kansen liggen voor overheidsinvesteringen en of het goed zou zijn om te streven naar een hogere inflatie. ,, Het zijn geen gemakkelijke vragen die ik de minister voorleg, maar de Japanisering van Europa lijkt mij een groter risico dan de islamisering”, aldus de oud-SER-voorzitter.

17-11-2015  Foto  | Door: ANP / Demet TV