Honderden bij herdenking moskee Rotterdam

De herdenking bij de Essalam Moskee in Rotterdam is maandagavond bezocht door ruim 600 mensen. Onder hen waren burgemeester Ahmed Aboutaleb en minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. De aanwezigen herdachten de slachtoffers die vrijdag vielen bij de aanslagen in Parijs.

‘Liefde voor iedereen, haat voor niemand’, zo stond op een spandoek van alislam.org. Tien mensen hielden een toespraak. De avond was een initiatief van mensen uit de samenleving zelf, of zoals de organisatoren zeiden ,,vanuit de boezem van de samenleving”.

Aboutaleb was een van de sprekers. ,,Vanavond laat Rotterdam zien: we horen bij elkaar, welk geloof of welke overtuiging je ook hebt”, zei hij onder meer. ,,Laten we moedig zijn, en het kwaad geen kans geven. Laten wij één zijn en samen blijven bouwen aan een vreedzame samenleving.”

17-11-2015 Foto | Door: ANP / Demet TV