‘Abdeslam in Nederland betrapt met drugs’

De voortvluchtige Salah Abdeslam, die wordt gezien als een van de daders van de terroristische aanslagen in Parijs, is dit jaar in Nederland in aanraking gekomen met de politie. Begin februari kreeg hij een bekeuring voor het bezit van softdrugs, schrijft De Telegraaf woensdag.

De verboden middelen kwamen aan het licht nadat Abdeslam op de A27 bij Gorinchem staande werd gehouden voor een reguliere controle. Hij was samen met zijn broer en nog een derde persoon onderweg richting België. De politie vond in de auto een geringe hoeveelheid softdrugs, tekent de krant op uit de mond van een politiewoordvoerster.

Volgens de politie kwam Abdeslam bij de controle van zijn gegevens niet in de politiesystemen voor en was er ook geen sprake van een opsporingsbevel, schrijft De Telegraaf. Na betaling van zeventig euro mocht hij vertrekken.

18-11-2015  Door: ANP / Demet TV